tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

25 Jaar wandelplezier in Westerwolde

donderdag 10 december 2020

Het is u vast niet onbekend, wandelaars in Westerwolde kunnen hun geluk niet op: er kan eindeloos gewandeld worden. Stichting Wandelen in Westerwolde waakt samen met vrijwilligers al jaren over de wandelpaden. Er is weer een mijlpaal bereikt: de veertigste route is in aantocht, maar ook route 41 is in ontwikkeling.

Routes

Al jarenlang kunnen wandelaars uit het binnen-en buitenland Westerwolde ontdekken. Binnenkort zijn er zelfs veertig routes waaruit gekozen kan worden. Deze veertigste route loopt door de buurtschap Weende en omgeving. De Stichting Wandelen in Westerwolde heeft een eigen website waarop de routes vermeld worden. De kortste route is enkele kilometers lang, de langste wel 16 kilometer. Ook het Westerwoldepad is een uitdaging met zo’n ruim 80 kilometer.

Wandelgemeente van het Jaar

Westerwolde is Wandelgemeente van het Jaar! In 2020 namen zo’n 30 gemeenten deel aan deze verkiezing. Drie daarvan onderscheidden zich duidelijk op het gebied van wandelmogelijkheden en wandelfaciliteiten: Westerwolde, Berg en Dal en Winterswijk. De drie gemeenten mogen zich dan ook Wandelgemeente van het Jaar noemen. Benieuwd naar het hele artikel? U leest het hier.

Wandelknooppuntennetwerk

Het Routebureau Groningen, Stichting Wandelen in Westerwolde en de gemeente Westerwolde zijn op dit moment bezig met het opzetten van het wandelknooppuntennetwerk in Westerwolde. Dat is een netwerk van verschillende bestaande wandelpaden. Deze wandelpaden zijn aan elkaar gekoppeld via wandelknooppunten. Door zelf verschillende wandelknooppunten met elkaar te verbinden, kun u uw eigen wandelroutes maken.

Foto: Westerwolde, door fotograaf Maj-Britt Smits.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 12-10-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260