Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Feestelijke afsluiting project Ter Wupping-Wessinghuizen

vrijdag 15 mei 2015

De inrichting van Ter Wupping-Wessinghuizen is klaar! De afronding van dit nieuwe gebied willen we graag samen met u markeren. Wij nodigen u op 21 mei aanstaande om 14.00 uur uit voor een officieel moment. Aansluitend gaan we te voet, met fiets of paard en wagen het gebied in.


Locatie: Onstwedder Gaarv’n, Wessinghuizerweg 3 in Onstwedde.

Datum: 21-5-2015

Tijd: Officieel moment 14.00 uur, aansluitend 'inloop' tot 19.00 uur


Door het gebied in te gaan, kunt u zien wat er veranderd is. Ter Wupping-Wessinghuizen is opnieuw ingericht, waarbij beek- en landschapsherstel en mogelijkheden voor vismigratie belangrijke opdrachten waren. Grondeigenaren en omwonenden dachten mee bij de nieuwe inrichting van dit gebied. Daarnaast was er aandacht voor recreatie en zijn er fiets-, wandel-, men- en ruiterpaden aangelegd.     Ook na het officiële moment zijn belangstellenden welkom om het ‘nieuwe’ gebied te bekijken. Fiets-, wandel- en menroutes komen langs punten waar tot 17.00 uur de verschillende thema’s worden uitgelicht. Ook na de 21e kunt u de routes volgen. Ze zijn op 21 mei beschikbaar bij de Onstwedder Gaarv'n en vanaf 21 mei te downloaden vanaf ruitenaa.nl.

Het gebied is onderdeel van het NatuurNetwerk Westerwolde (voorheen EHS Westerwolde). Naast financiering door de partners in dit project, is er gewerkt met EUsubsidie en het Waddenfonds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hans Ribberink, secretaris gebiedscommissie, telefoonnummer 06 52 40 11 86

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260