Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Informatieavond Ter Wupping

vrijdag 10 juni 2011

De projectgroep EHS Westerwolde nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst over het EHS-project Ter Wupping op woensdag 29 juni 2011.

Tijdens deze avond krijgt u informatie over het project, een reactie op ingebrachte punten bij de informatieavond op 26 januari, de nieuwe waterpeilen binnen de natuurgebieden en de invloed daarvan op de omgeving. 

Achtergrondinformatie project 'EHS Westerwolde’
De ‘Ecologische Hoofdstructuur (EHS) Westerwolde’ is onderdeel van een landelijk netwerk van natuurgebieden dat wordt gerealiseerd door natuurbehoud en -ontwikkeling. Het doel is het landschap een nieuwe impuls te geven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, recreatieve mogelijkheden en waterkwaliteit en -berging.

Na de inrichting van de Ruiten Aa te Smeerling, Sellingen (Holle Beetse Vennekampen) en Wedde/Blijham (Gaast-Hoorndermeeden) en de uitwerking van de plannen rond Ellersinghuizerveld, is nu Ter Wupping aan de beurt. Het gebied wordt globaal begrensd door het Pagediep en het Mussel-Aa kanaal in het zuiden, de Streekweg en de Kemkebosweg in het westen, het dorp Wedde in het noorden, het Karel Schenkpad, de Westerweg en de Veelerweg in het oosten.

Tijd:

 20.00 uur tot ± 22.15 uur (vanaf 19.30 uur koffie)

Locatie:  

 d’Ekkelkaamp, Kerklaan 7, 9591 AH Onstwedde

Bekijk hier het verslag van de informatiebijeenkomst van 26 januari jl. en de gepresenteerde kaarten.

H. Ribberink,
Projectleider

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260