Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Informatieavonden 23 en 25 juni natuurgebied Renneborg - Ter Walslage

donderdag 12 juni 2014

De projectgroep EHS Westerwolde nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst over de inrichting van het natuurgebied Renneborg – Ter Walslage.

Maandag 23 juni

van 19.45 tot ± 22.15 uur (inloop vanaf 19.45 uur, start van het programma 20.15 uur, na de voetbalwedstrijd) in Zaal 12, Wilhelminastraat 37 in Vlagwedde

Woensdag 25 juni 

Van 19.30 - ± 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur)

In de Sprankel, Torenstraat 13 in Sellingen

Tijdens deze avond krijgt u informatie over het project, de inrichting van het gebied, de wateromstandigheden en de gevolgen voor uw woonomgeving. Op de 23e ligt het accent op het gebied Renneborg – Jipsinghuizen, op de 25e op het gebied Jipsinghuizen – Ter Walslage.

Achtergrondinformatie project 'EHS Westerwolde’

De ‘Ecologische Hoofdstructuur (EHS) Westerwolde’ is onderdeel van een landelijk netwerk van natuurgebieden dat wordt gerealiseerd door natuurbehoud en -ontwikkeling. Het doel is het landschap een nieuwe impuls te geven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, recreatieve mogelijkheden en waterkwaliteit en -berging.

Renneborg – Ter Walslage is het laatste inrichtingsproject van de natuurgebieden rondom de Ruiten Aa. Verschillende projecten zijn al uitgevoerd, zoals Smeerling, Holle Beetste Vennekampen en Ellersinghuizerveld. In het gebied Ter Wupping is net de uitvoering gestart.  Voor het gebied Ter Apel wordt de uitvoering voorbereid. Na realisatie van alle deelgebieden is het hele gebied van de Ruiten Aa weer hersteld. Het gebied Renneborg – Ter Walslage betreft het gebied aan weerszijden van de Ruiten Aa vanaf Ellersinghuizen tot aan Ter Walslage.  

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260