Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Loop Ruiten Aa uitgezet

vrijdag 15 maart 2019

Met het slaan van 10 piketpalen hebben gedeputeerde Staghouwer, leden van de gebiedscommissie Westerwolde en bewoners uit het gebied de toekomstige loop van de Ruiten Aa uitgezet.

Geen beschrijving

Foto: provincie Groningen

In totaal hebben ruim 150 mensen acte de préséance gegeven op de uitnodiging om de feestelijk start van de werkzaamheden mee te beleven. “Een goede opkomst. Leuk om te zien dat zoveel mensen betrokken zijn bij het gebied. Vanaf het begin hebben bewoners meegedacht en mee geschetst”, reageert projectleider Paul Haarhuis (Prolander). Nadat de piketpalen geslagen waren hebben vrijwilligers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een rondleiding langs de Ruiten Aa gegeven en uitleg gegeven over de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Ondanks de (miezer)regen gingen veel bewoners mee met de excursie.

Geen beschrijving

De werkzaamheden in Sellingen en omgeving zijn onderdeel van het laatste project. In 2020 is de hele loop van de Ruiten Aa opnieuw ingericht. Aannemer Oosterhuis uit Nijeveen is al even bezig met de voorbereidingen. De Ruiten Aa gaat weer te laten slingeren door het landschap van Ter Walslage en Renneborg. Met 500 hectare is Renneborg-Ter Walslage het grootste en het laatste project van de totale inrichting van het gebied rond de Ruiten Aa dat ongeveer 2.500 hectare beslaat.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260