Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Presentatie deelprojecten grensoverschrijdende samenwerking Eems Dollard Regio

vrijdag 19 december 2014

Op 17 december 2014 werden in Leer de resultaten van de drie deelprojecten van het Net(z)werk gepresenteerd. In mei 2013 hadden partijen in de Eems-Dollard regio daarover afspraken gemaakt. Zie het Memorandum van Ter Apel en de brochure, waarin de deelprojecten aangekondigd werden.

Veel belangstelling voor resultaten project Vitaal Eems en Aa's

Bij de afsluiting werd het belang aan gegeven van het werken aan concreet projecten. Daardoor zijn er ervaringen, methodieken en werkwijzen uitgewisseld. Op het gebied van bioenergie konden de Nederlanders goed gebruik maken van de ervaringen die in Duitsland opgedaan zijn. Bij het project "Wateren verbinden" was het net andersom. Dat werd als heel waardevol gezien.

Presentatie energie uit landschapsonderhoud

De volgende presentaties zijn gegeven:  

Overhandiging resultaten energie uit landschapsonderhoud

De gebiedscommissie Westerwolde heeft het initiatief genomen voor het Net(z)werk. Nu is het  weer aan de partijen zelf om de uitkomsten van de deelprojecten te vertalen in aanvragen voor INTERREG of LEADER en om de samenwerking voort te zetten. Via LEADER is er van Duitse en Nederlandse zijde ondersteuning toegezegd om nieuwe grensoverschrijdende projecten te ondersteunen.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260