Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Stand van zaken inrichting natuurgebied Renneborg - Ter Walslage

vrijdag 12 december 2014

Op 23 en 25 juni zijn er informatieavonden geweest over de plannen voor het natuurgebied tussen Renneborg en Ter Walslage.

We hebben daar de schetsen gepresenteerd van de plannen. We hebben aangegeven dat we onderzoek laten doen naar de effecten van de veranderingen van de waterpeilen op de omgeving. Daarnaast hebben we geïnventariseerd welke mensen kelders hebben en of er op dit moment problemen zijn met de waterstanden. We hebben hebben aangegeven dat er individuele gesprekken zouden komen om de mogelijke effecten te bespreken. Op de avonden zijn verschillende vragen gesteld. De vragen en antwoorden kunt u hier nalezen.

We hadden in juni de verwachten dat we de gesprekken in de herfst zouden kunnen starten en dat we eind 2014 een tweede informatieavond zouden kunnen houden. Doordat we extra berekeningen hebben moeten laten doen,  is dat niet gelukt. Deze berekeningen waren nodig omdat we ook rekening moeten houden met de stopzetting van de waterwinning in Sellingen.

De planning is nu als volgt:

  • januari: start gesprekken met particulieren. We beginnen in de omgeving van Renneborg. We verwachten dat eind april de eerste ronde gesprekken afgerond is.
  • februari: informatiebijeenkomst voor landbouwers
  • februari: gesprekken met landbouwers/particulieren
  • april/mei: algemene informatiebijeenkomst

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Karin de Ruijter, tel. 06 - 52401189 of via e-mail c.m.de.ruijter@dlg.nl.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260