Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Uitkijktoren bij Ter Wupping in aanbouw

woensdag 02 december 2015

Het initiatief voor de bouw van de toren is in 2013 door de voorzitter van de Lionsclub uit Veendam, de heer Gardien, genomen. Helaas is hij in 2013 overleden.  Samen met de heer Strating van de Lionsclub en Staatsbosbeheer is er het afgelopen jaar besloten om zijn wens in vervulling te laten gaan en de bouw van de uitkijktoren weer op te pakken.

De afgelopen weken kon er  een start gemaakt worden met het opbouwen van de uitkijktoren. De benodigde bomen zijn door Staatsbosbeheer uit de omgeving geselecteerd en geveld. Vervolgens heeft Stichting Onstwedder Gaarv’n hier balken en planken van gezaagd. Bouwbedrijf Blokzijl heeft het frame opgebouwd.  

Uitkijktoren in aanbouw

Er staan tijdelijk hekken om de uitkijktoren, omdat de toren nog niet veilig is om te beklimmen. De komende tijd zullen de leden van de Lionsclub uit Veendam zich bezig houden met het bevestigen van de planken voor de reling en de uitkijktoren verder afwerken.

Bouw van de toren vlakbij Mussel Aa

Binnenkort kunt ook u als bezoeker genieten van dit prachtige uitzicht over een pas heringerichte natuurgebied waar De Mussel Aa en het Oosterholdsdiepje al kronkelend hun oorspronkelijke loop weer hebben terug gevonden.

Uitzicht vanaf de toren

De foto's zijn door Staatsbosbeheer gemaakt.

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260