Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Wandelen voor Water

dinsdag 22 mei 2012

Op woensdag 21 maart 2012 heeft het waterschap Hunze en Aa’s in samenwerking met AMREF Flying Doctors een wandeling voor water georganiseerd. 

Tientallen basisschoolkinderen verschenen aan de start in Smeerling voor een wandeling van 6 kilometer. Ze liepen met 6 liter water op de rug. Zo hebben de kinderen ervaren wat leeftijdgenootjes in Kenia elke dag moeten doen om aan water te komen. Het doel van Wandelen voor Water was dat kinderen zich bewust worden van de waterproblematiek in de wereld.

Sponsoring

Voor de wandeling lieten de kinderen zich sponsoren. AMREF Flying Doctors besteedt dit geld aan projecten op het gebied van water in Kajiado, Kenia.

Ze helpen bij het aanleggen van zanddammen, het slaan van waterputten en het opvangen van regenwater. Hunze en Aa’s gaf voorafgaand aan de wandeling gastlessen hierover in de klas.

Dal van de Ruiten Aa

De wandeling was uitgezet in het dal van de Ruiten Aa. Het beekdal is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, een netwerk van natuurgebieden.

In deze gebieden houdt het waterschap water langer vast, waardoor flora en fauna zich volop kan ontwikkelen en de waterkwaliteit verbetert.

Geen beschrijving

Geen beschrijving

Geen beschrijving

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260