Inrichting EHS Westerwolde

tekengrootte: -+

 

Meer nieuws

  • overzicht nieuwsberichten
  • overzicht nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Nieuwsbericht

Welkom op de informatieavond over Renneborg - Ter Walslage

donderdag 01 december 2016

De gebiedscommissie Westerwolde nodigt u uit voor een informatieavond over het inrichtingsplan voor het gebied Renneborg-Ter Walslage op 8 december 2016. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de geplande werkzaamheden. 

Inrichtingsplan Renneborg-Ter Walslage

Het gaat om het gebied aan weerszijden van de Ruiten Aa vanaf Ellersinghuizen tot Ter Walslage, een gebied van ca. 500 ha groot. Tijdens de inloopavonden op 26 en 28 januari j.l. is het ontwerpplan aan u gepresenteerd. Dit ontwerpplan is door het ingenieursbureau Royal Haskoning DHV omgezet naar een technische werkomschrijving (bestek) met bijbehorende technische tekeningen. Deze willen wij u graag presenteren. Na de presentatie zal er gelegenheid zijn om bij het ingenieursbureau Royal Haskoning DHV en de betrokken organisaties ( Waterschap Hunze en Aa’s, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Vlagtwedde en uitvoeringsorganisatie Prolander) vragen te stellen.    

Het grootste project

Renneborg-Ter Walslage is het grootste project (ca. 500 ha) van de totale inrichting van het gebied rond de Ruiten Aa (2.500 ha) ten behoeve van natuur, water, recreatie, landbouw en cultuurhistorie. De werkzaamheden beginnen naar verwachting medio 2017 en duren zo’n anderhalf jaar. Het gebied maakt deel uit van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur), het netwerk van natuurgebieden in ons land. Meer informatie vindt u op www.ruitenaa.nl  

Eerdere communicatie en informatie over het inrichtingsplan

In juni 2014 hebben we u de eerste schetsen laten zien. In een deel van het gebied verwachten we effecten vanwege waterpeilwijzigingen. Daar hebben we met bewoners en grondgebruikers over gesproken. In juni 2015 hebben we een informatieavond voor landbouwers gehouden waarna individuele gesprekken plaatsvonden. En op 26 en 28 januari j.l. zijn er inloopavonden waar het ontwerpplan is gepresenteerd. 

Wanneer vindt de informatieavond plaats?

Op donderdag 8 december in De Sprankel Torenstraat 13 9551BK te Sellingen. Tijd: Aanvang 19:00 uur, einde 21:00 uur.   

Programma : ·        

19.00 uur         : Opening door R. van der Wal (gebiedscommissie Westerwolde)      

19.10 uur         : Effecten waterbeheer door R. Leeraar (waterschap Hunze en Aa’s)        

19.20 uur         : Toelichting bestekskaarten door Royal Haskoning DHV       

19.30 uur         : Start inloopavond
                          (op 5 plekken in de Sprankel de mogelijkheid persoonlijke vragen te stellen)    

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Ribberink, secretaris van de Gebiedscommissie Westerwolde, tel: 06-52401186. Kijk ook op www.ruitenaa.nl of volg ons op twitter via @GC_Westerwolde. 

Graag tot ziens op donderdag 8 december aanvang 19:00 uur. Koffie en thee staan klaar. 

Projectgroep EHS Westerwolde

Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

E-mail: info@prolander.nl

Tel.: 0592 - 365260