tekengrootte: -+

 

Zoeken:

 
 

Het project

Alle deelprojecten maken deel uit van een groter plan: de inrichting Ecologische Hoofdstructuur (EHS) Westerwolde. Dat beslaat een gebied dat begint onder Ter Apel in het zuiden van Oost-Groningen, en 30 kilometer noordwaarts eindigt, ter hoogte van Blijham. In totaal gaat het om circa 2500 hectare grond, allemaal gelegen rond, of in het beekdal van de Ruiten Aa.

Het project is gestart in 1992, met de herinrichting van het Eemboerveld, nabij Smeerling. Twee jaar later werd een hermeanderingsproject ter hoogte van Wollinghuizen voltooid. In de jaren daarna is veel tijd en energie gestoken in verwerving van gronden en het voorbereiden van de volgende stappen. In 2005 ging opnieuw de schop in de grond, ditmaal bij Breedwisch en Ter Borg.

Tegelijkertijd werd het plan uitgewerkt voor nog eens negen deelprojecten. Het meest recente, De Gaats-Hoorndermeeden, werd afgerond in 2011. In de komende jaren wordt elk jaar een deelproject uitgevoerd, totdat in 2018 de complete herinrichting een feit is. 

Projectenkaart: de Deelprojecten

Alle verschillende deelprojecten vindt u op de projectenkaart, deze is te vinden door een klik op de button DE DEELPROJECTEN rechts bovenin. De deelprojecten staat met gekleurde stippen aangegeven op een plattegrond van het gebied. De kleuren van de stippen geven de status van het deelproject aan (voorbereiding, in uitvoering of gerealiseerd). Als u op een bepaalde stip klikt krijgt u meer informatie over dat deelproject te zien. 

Inrichtingsplan

Wilt u meer informatie over de doelstellingen, betrokken partijen en de accenten in de uitwerking van het plan (natuur, water, landbouw, recreatie, cultuurhistorie, archeologie)? Bekijk dan de rubriek inrichtingsplan. Hier vindt u zowel heel korte als zeer uitgebreide versies van het plan.

© 2007 - Projectgroep EHS Westerwolde
Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

Tel.: 0592 - 365260

E-mail: info@prolander.nl