tekengrootte: -+

 

Zoeken:

 
 

Vul hier uw kop in

Nu in uitvoering


Wessinghuizen


1. Boermarke heeft inrichting bedacht voor Wessinghuizen

De inwoners van Wessinghuizen hebben, geïnspireerd door de natuurplannen, een oud samenwerkingsverband weer nieuwe leven ingeblazen: De Boermarke. Zij hebben samen een plan voor hun gebied gemaakt en die ingebracht in het ontwerpteam voor de inrichting van de EHS. Zodoende heeft hun eigen plan de basis gelegd voor “het landschap van morgen”. Enkele jaren geleden zijn zij al begonnen met de aanleg van een bruggetje voor de wandelaars en het plaatsen van een gedenksteen bij de Geselberg. Het enthousiasme heeft zelfs het midwinterhoornblazen voortgebracht. Dit evenement trekt nu ieder jaar meer toeschouwers.  

Bruggetje, door de boermarke aangelegd
Geen beschrijving


Gedenksteen bij de Geselberg
Geen beschrijving
De Giezelbaargbloazers
Geen beschrijving

2. Beplantingen

In Wessinghuizen moesten veel bosjes en paden aangelegd worden. Een mooie gelegenheid om dit werk aan de Kempkebosweg met de boomfeestdag (17-3-2010) een feestelijk tintje te geven. Daarmee werd niet alleen Staatsbosbeheer geholpen, maar ook  de heer J.W. Kok, die als particulier aan natuurbeheer gaat doen.

Boomfeestdag aan de Kempkebosweg
Geen beschrijving
Een nieuwe poel komt in particulier natuurbeheer
Geen beschrijving

3. Beekdal komt later aan de beurt

De inrichting van het beekdal in Wessinghuizen moet nog een paar jaar wachten op de inrichting bovenstrooms in Ter Wupping. De ontwerpgroep is nu het plan voor Ter Wupping aan het uitwerken. Daarin wordt het herstel van meanders in de Mussel Aa voor Ter Wupping en Wessinghuizen samen ontworpen.

Terug

© 2007 - Projectgroep EHS Westerwolde
Laatste update: 06-01-2020

Contactgegevens

Tel.: 0592 - 365260

E-mail: info@prolander.nl